Kalo te përmbajtja
Crocodiles and dinosaurs

Are Crocodiles Dinosaurs?

Crocodiles and dinosaurs are two groups of animals that have fascinated people for centuries. Both are ancient creatures that have existed on Earth for millions of years, and both have a reputation for being fierce predators. Që ka thënë, no, crocodiles are not dinosaurs. but the relationship between these two groups of animals is more complicated than you might think. Crocodiles vs Dinosaurs First, let’s take a look at what makes… Lexo më shumë »Are Crocodiles Dinosaurs?

Do tegus eat snakes and other lizards?

Tegus are known to be opportunistic eaters, consuming a variety of prey items in the wild, including snakes and other small reptiles. So yes, tegus can eat snakes, lizards and reptilesbut these are not a primary food source in their diet. Tegus in the wild will primarily consume as small mammals, birds, insects, amphibians (frogs) and fruits. Can you feed lizards to a tegu? You can indeed feed… Lexo më shumë »Do tegus eat snakes and other lizards?

Tegus janë krijesa inteligjente që mund të zbuten si kafshë shtëpiake dhe madje mund të prishen shtëpi në një farë mase.

Tegu Taming, Handling and Potty Training Tips

Zbutja e një tegu mund të jetë një përvojë shpërblyese, pasi këto hardhuca inteligjente njihen për krijimin e lidhjeve të forta me kujdestarët e tyre. Megjithatë, është e rëndësishme t'i qasemi zbutjes me durim dhe mirëkuptim, pasi tegusi mund të jetë i çuditshëm dhe mund të marrë kohë për t'u përshtatur me mjediset dhe njerëzit e rinj. Nëse keni një tegu argjentinas bardh e zi, një tegu i kuq, ose tegu kolumbian, ka disa strategji kryesore që… Lexo më shumë »Tegu Taming, Handling and Potty Training Tips

Ushqime për hardhucat Tegu

Akti Lista e Ushqimit

Tegus janë zvarranikë gjithëngrënës që kërkojnë një dietë të larmishme për të qëndruar të shëndetshëm dhe të lumtur. Kjo dietë duhet të përbëhet nga afërsisht 70% proteina dhe 30% material bimor (për të rritur Argjentinas dhe Tegus Kuq), ose 90% proteina dhe 10% zarzavate (për tegus kolumbian dhe tegus bebe pavarësisht nga speciet). Frutat dhe disa ushqime të tjera duhet të ushqehen vetëm në mënyrë sporadike ose si ushqim, dhe disa suplemente si kalciumi rekomandohen gjithashtu. Më poshtë,… Lexo më shumë »Akti Lista e Ushqimit

Hardhuca Tegu duke pirë ujë nga një tas për kafshët shtëpiake.

Uji më i mirë & Kupat e ushqimit për Tegus

Kur vjen puna për të gjetur tasin e duhur të ujit dhe ushqimit për tegusin, ka disa faktorë për t'u marrë parasysh – gjegjësisht mosha e kafshës suaj, materiali dhe madhësia e tasit. Pavarësisht se cilin tas zgjidhni, është e rëndësishme ta pastroni rregullisht dhe të siguroheni që tegu juaj të ketë akses për pastrim, ushqim të freskët dhe ujë çdo ditë. Kjo faqe përmban lidhje shoqëruese. Ndërsa Amazon bashkëpunon, ne mund të fitojmë… Lexo më shumë »Uji më i mirë & Kupat e ushqimit për Tegus

Iguana Kafka dhe Dhëmbët

Dhëmbët dhe pickimi i Iguanës: Më e rrezikshme se sa mendoni

  • Iguana

Pavarësisht se nuk është mishngrënës, Iguanat kanë dhëmbë të mprehtë që janë të dizajnuar për prerjen e lëndëve bimore dhe gjahun e vogël, dhe kafshimi i tyre mund të shkaktojë dëm serioz për njerëzit dhe kafshët shtëpiake. Ndërsa ata në përgjithësi nuk janë agresivë ndaj njerëzve dhe nuk ka gjasa të kafshojnë nëse nuk ndihen të kërcënuar ose të provokuar, është ende e rëndësishme të trajtosh iguanën me kujdes dhe respekt. Dhëmbët Iguana Iguanat kanë rreshta të mprehtë, dhëmbë të lakuar… Lexo më shumë »Dhëmbët dhe pickimi i Iguanës: Më e rrezikshme se sa mendoni

Llojet e lëkurës së gjuhës blu

Llojet e lëkurës me gjuhën blu

  • Skink

Lëkura e gjuhës blu është një kafshë unike me origjinë nga Azia Juglindore dhe Oqeania, dhe karakterizohet nga gjuha e saj blu e ndritshme e cila përdoret për të trembur grabitqarët e mundshëm larg. Hardhucat e gjuhës blu po bëhen gjithnjë e më të njohura si kafshë shtëpiake falë inteligjencës dhe disponimit të tyre të zbutur. I njohur shkencërisht si “tiliqua”, Skinkat me gjuhën blu vijnë në ngjyra dhe forma të ndryshme, dhe në fakt ka dhjetëra lloje dhe nën-specie. Disa mund të mbahen si… Lexo më shumë »Llojet e lëkurës me gjuhën blu

Tegus tani janë të paligjshme për t'u zotëruar në Gjeorgji

Disa lloje hardhucash Tegu dhe Monitor nuk lejohen më si kafshë shtëpiake në Gjeorgji

Të martën më 22 tetor, Bordi i Departamentit të Burimeve Natyrore të Gjeorgjisë votoi për të kufizuar pronësinë e ardhshme të zvarranikëve ekzotikë në përgjigje të numrit në rritje të specieve pushtuese që kërcënojnë ekosistemin vendas. Ndalimi u bë posaçërisht për të trajtuar problemin e dy llojeve pushtuese të zvarranikëve, Pitonët burmezë dhe hardhucat tegu bardhezi argjentinase, të cilët importohen nga Amerika e Jugut dhe shpesh lirohen ose arratisen në… Lexo më shumë »Disa lloje hardhucash Tegu dhe Monitor nuk lejohen më si kafshë shtëpiake në Gjeorgji

Uramastyx dhe spinaq

A mundet Uromastyx të hajë spinaq?

Spinaqi është një nga ushqimet e pakta që duhet shmangur në dietën e uramastyx-it. hardhucat uramastyx teknikisht mund të hanë spinaq, por në sasi të mëdha kjo mund të jetë e dëmshme, kështu që është mirë që konsumi të mbahet në minimum ose të shmanget fare. Pavarësisht se është një perime me gjethe të errëta të pasura me lëndë ushqyese, spinaqi ka një përmbajtje jashtëzakonisht të lartë të oksalateve, të cilat lidhen me kalciumin dhe pengojnë përthithjen e duhur të tij. Mungesa e kalciumit mund… Lexo më shumë »A mundet Uromastyx të hajë spinaq?