Kalo te përmbajtja
Shtëpi » A mund të hanë iguanat avokado?

A mund të hanë iguanat avokado?

Iguana and avocado
Iguana vs Avocado

Avokado nuk duhet t'u ofrohet kurrë iguanas. Një substancë në avokado e njohur si persin është e dëmshme për disa zvarranikë dhe zogj, dhe lizards can become ill and even die just hours after consuming avocado.

Për më tepër, avokado përmban shumë acid oksalik, e cila dihet se kombinohet me vitamina dhe minerale për të gjeneruar oksalate, të cilat është e vështirë për zvarranikët të dëbohen nga sistemi i tyre. This could result in the development of kidney stones, have a detrimental impact on your pet’s capacity to absorb calcium, dhe ultimately cause metabolic bone disease.

Therefore, iguanas should never consume avocados, every part of this fruit is to be considered toxic to reptiles.

NutrientAmount
Calories160
Fat14.66
Carbohydrates8g
Calcium12mg
Phosphorus52mg
Folates81µg (very high)
Nutrient content for avocados


Things to consider:

  • Avocado contains a high amount of fat and should not be fed to iguanas as a regular part of their diet. Excessive consumption of fat can lead to obesity and other health issues in iguanas.
  • Avocado also contains a substance called persin, which is toxic to several reptiles and birds. Ingesting persin can cause illness and even death in iguanas.
  • When looking for fruit alternatives for iguanas, options like strawberries, boronica, and mangoes are safer and contain lower levels of fat. Megjithatë, fruits should still be given in moderation as a supplement to a balanced diet of leafy greens and vegetables.

[Ushqim Iguana & Dieta]

Lini një Përgjigje

Etiketat:
%d blogerët e pëlqejnë këtë: